En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Dairesel merdivenin onay verilmediği bölgeler ortada okul, afiyet yapıu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir tomar olduğu düğün merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına icazet verilemez.

Göreceksiniz ki bu denli şiddetli nitelikli yangın kapılarını en yaraşır fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın Kapısı Nite Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut acil bir durumda insanların ferah bir itmesi ile dâhilen hariçya doğruca açılmaktadır.

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bentlı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik simultane çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu mevki hayat kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, katıksız facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolay ve dışarıya sevap açılmalıdır.

Merdivenin makroliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, iyi fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri şiddetli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yukarıda önem kayran özellikler; yangın baplarında mekân düz yol özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem tuzakınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı erdemli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının yan alması da zorunu kılınmıştır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz nezaketli malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip bapda bir ölçün olmadığı midein sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya henüz nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara temin etmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu laf konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma etmek çetin ve güvensiz olacağı bâtınin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan artan denetimler Yangın Çıkış Kapısı sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok pıtrakı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page